فروشگاه اینترنتی هزاره سوم » انواع روشهای چاپ کدام است؟
انواع روش های چاپی، هر تفاوتی که با هم داشته باشند، اول از همه یک مرحله اصلی را پشت سر میگذارند که عبارت است از انتقال اریژینال (طرحی که قرار است چاپ شود) به یک حامل، مثل پلیت، سیلندر و یا استنسیل که در آخر به تولید فرم چاپی منجر میشود.
اریژینال یا آرت ورک (Art work) معمولا با توجه به مجموعه ای از روش های چاپی برای چاپ، با یک روش خاص تهیه و آماده میشود. متن دست نویسی شده ی آماده عکاسی به دوربین ارسال و واگذار میشود که فیلم تهیه شده از آن در بیشتر موارد بطور مستقیم بر روی پلیت ارسال میشود.
در روش لیتوگرافی، کار چاپی که از متون و تصاویر تشکیل شده است بر روی فیلم (بعنوان واسطه) ارسال میشود. این فیلم میتواند پوزتیو (مثبت) و یا نگاتیو (منفی) باشد؛ که انتخاب نوع آن باید قبل از مرحله ارسال تصویر از فیلم به پلیت مشخص شود.
انواع حامل های تصویر (سیلندر، پلیت و یا استنسیل) را میتوان با نوردهی فیلم مونتاژ شده روی پلیت یا حکاکی روی سیلندر هلیوگراور با سیستم لیزری و دیجیتال و یا انتقال شیمیایی، برای چاپ آماده ساخت.
همه ی حامل های تصویر (Image carrier) از دو سطح جداگانه تشکیل شده اند: یک سطح تصویر دار یا قسمتی که چاپ میشود (Image area) و یک سطح بدون تصویر (non – image area) یا بدون چاپ. سطح چاپ شونده تصیر، مرکب را با فرایند مکانیکی و یا شیمیایی دریافت میکند و سطح بدون چاپ خاصیت دفع مرکب را داشته و یا مرکب را دریافت نمیکند.
شاید برای شما هم سوال باشد. شناخت انواع روش های چاپ برای بیشتر افرادی که در این زمینه فعالیت تخصصی میکنند یا کسانی که نیاز به چاپ بسته بندی محصولات و یا دیگر اقلام چاپی دارند و یا برای طراحان و گرافیست هایی که باید طراحی بسته بندی ها و طرح های گرافیکی را انجام میدهند، امری ضروری به حساب می آید.
برای کسانی که قصد دارند جنس خود را بسته بندی کنند و روی آن لوگو برند خود را چاپ کنند، شناخت انواع چاپ برای براورد قیمت تمام شده و پایین آوردن آن تا حد امکان بسیار مهم است. مثلا افرادی که میخواهند لوازم آرایشی را بسته بندی کنند و نمیدانند که بهترین متریال برای بسته بندی محصولاتشان چیست.
تعداد زیادی از مردم با واژه هایی مانند چاپ دیجیتال، چاپ اسکرین، چاپ لیزر و غیره آشنایی دارند. اما آیا میدانند که چه چیزی هستند؟ به احتمال زیاد از چاپگرهای لیزری در دفتر کار یا خانه استفاده بکنیم اما برای کار بازاریابی مثل چپ بروشور، دفترچه، لوازم التحریرو یا آگهی ها، ما نیاز داریم تا از شرکت چاپ حرفه ای کمک بگیریم.
سه نوع فرایند چاپ اصلی داریم که عبارتند از:
در زیر نگاهی به تفاوت بین سه نوع چاپ گفته شده می اندازیم.
با چاپ افست یا لیتوگرافی، تصویر یا طرح به پلیتهای فلزی منتقل میشود و سپس از پلیتها به پوشش پلاستیکی منتقل میشود. سپس پوشش جوهری، تصویر را به روی کاغذ منتقل میکند. به این فرآیند، آفست میگویند چرا که جوهر در ابتدا به روی پلیت، سپس به پوشش منتقل میشود به جای اینکه مستقیما به روی کاغذ منتقل شود. به دلیل زمان و هزینهی مورد نیاز برای راهاندازی، ایجاد پلیت و جوهر پیش از چاپ، چاپ افست برای تعداد چاپ کمتر مقرون به صرفه نیست و تنها برای تعداد بالای چاپ مورد استفاده قرار میگیرد.
چاپ دیجیتال به جای جوهرهای معمولی از تونر استفاده میکند و با فرآیند چاپ دیجیتال، طرح شما مستقیما از فایل پیدیاف چاپ میشود. چاپ دیجیتال فوری نمیتواند با کیفیت چاپ ۴ رنگ نمیتواند رقابت کند. با این حال، پیشرفتهای عظیم در تکنولوژی در چند دهه گذشته منجر به چاپ دیجیتال شدهاست که غیرممکن است تفاوت آن را با چاپ لیتوگرافی متوجه شوید. از آنجایی که هیچ هزینهی راهاندازی یا محدودیت تعداد چاپ وجود ندارد، چاپ دیجیتال نیز برای تعداد پایین چاپ (چه ۹ عدد، چه ۹۰۰ عدد) و برای چاپهای سفارشی و شخصی، مناسب است.
همانطور که میدانیم، چاپ اسکرین از اوایل قرن بیستم برای چاپ بر روی پارچه، چوپ، شیشه، صفحات تبلیغاتی و غیره مورد استفاده قرار گرفته است. تصویر به یک سطح مشبک منتقل میشود و نواحی خالی مانده با لایهای پوشیده میشود. فرآیند چاپ شامل فشردن جوهر به این صفحه مشبک و در نهایت بر روی متریال چاپی میباشد.
چاپ تعداد بالا به فرایند چاپ با تعداد صدها و یا هزاران تعداد چاپ گفته میشود. موقعی این تعداد چاپ سفارش داده میشود، میزان هزینه هر ورق چاپ کاهش میابد.